ФРАНЦУСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ НУДИ ФИНАНСИСКА И ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА ЗА АД ЕСМ ЗА ИНВЕСТИЦИИТЕ ВО ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ

ФРАНЦУСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ НУДИ ФИНАНСИСКА И ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА ЗА АД ЕСМ ЗА ИНВЕСТИЦИИТЕ ВО ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ

Генералниот директор на АД ЕСМ, м-р Васко Ковачевски и директорот за развој и инвестиции, Благој Гајдарџиски се сретнаа со делегација на Француската агенција за развој (AFD). AFD е јавна финансиска институција одговорна за спроведување на развојната и меѓународната солидарна политика на француската влада.   Во Западен Балкан, AFD има задача да го поддржи спроведувањето на Зелената агенда за Западен Балкан и преминувањето кон европските стандарди […]

АД ЕСМ ПОТПИША ДОГОВОРИ ЗА ДЕЛОВНО –ТЕХНИЧКА СОРАБОТКА СО БАЛКАН ЕНЕРЏИ ДООЕЛ СКОПЈЕ И СО АД СКОПЈЕ СЕВЕР

АД ЕСМ ПОТПИША ДОГОВОРИ ЗА ДЕЛОВНО –ТЕХНИЧКА СОРАБОТКА СО БАЛКАН ЕНЕРЏИ ДООЕЛ СКОПЈЕ И СО АД СКОПЈЕ СЕВЕР

По донесување Одлука од страна на Владата на Р. Северна Македонија и одобрување на текстот на договорите, АД ЕСМ од 22 јануари 2022г. влезе во привремено управување на Друштвото за производство на топлинска енергија Балкан енерџи ДООЕЛ Скопје и на Друштвото за снабдување со пареа и топла вода АД Скопје Север во стечај.  АД ЕСМ потпиша три договори за деловно-техничка соработка со трите правни субјекти […]

ShA ESM (CEMV) JAVËN E ARDHSHME ZYRTARISHT DO TË MARRË PËRSIPËR MENAXHIMIN E BEG DHE NGROHTORES SHKUP VERI

ShA ESM (CEMV) JAVËN E ARDHSHME ZYRTARISHT DO TË MARRË PËRSIPËR MENAXHIMIN E BEG DHE NGROHTORES SHKUP VERI

ShA ESM (CEMV) mirëpret masat e ndërmarra nga Qeveria e R. së Maqedonisë së Veriut dhe KRrE-së për tejkalimin e krizës për furnizim me energji elektrike dhe krizës për furnizim me energji termike. ShA ESM (CEMV) vazhdimisht shpreh gatishmëri dhe bashkëpunim me institucionet, dhe gjatë periudhës së kaluar është vënë në dispozicion për angazhimin e saj shtesë dhe përfshirjen në proceset për tejkalimin e gjendjes […]

MË SHUMË

(Македонски) ЕСМ-ЕНЕРГЕТИКА НЕПРЕЧЕНО ИСПОРАЧУВА ТОПЛИНСКА ЕНЕРГИЈА

(Македонски) ЕСМ-ЕНЕРГЕТИКА НЕПРЕЧЕНО ИСПОРАЧУВА ТОПЛИНСКА ЕНЕРГИЈА

Teksti nuk është përkthyer akoma në %LANG:,

MË SHUMË

(Македонски) ЕСМ: ОДЛУКАТА НА РКЕ Е НА ЛИНИЈА СО НАШИТЕ ЗАЛОЖБИ КОРЕКЦИЈАТА НА ЦЕНАТА ДА БИДЕ ЕДНОЦИФРЕНА

(Македонски) ЕСМ: ОДЛУКАТА НА РКЕ Е НА ЛИНИЈА СО НАШИТЕ ЗАЛОЖБИ КОРЕКЦИЈАТА НА ЦЕНАТА ДА БИДЕ ЕДНОЦИФРЕНА

Teksti nuk është përkthyer akoma në %LANG:,

MË SHUMË

(Македонски) ДИРЕКТОРОТ КОВАЧЕВСКИ ВО ИНТЕРВЈУ ЗА НОВА ТВ

(Македонски) ДИРЕКТОРОТ КОВАЧЕВСКИ ВО ИНТЕРВЈУ ЗА НОВА ТВ

Teksti nuk është përkthyer akoma në %LANG:,

MË SHUMË

(Македонски) ОД ЈАНУАРИ ЌЕ СЕ ВКЛУЧИ ВТОР КОТЕЛ ВО ТЕЦ НЕГОТИНО И ТРЕТ БЛОК ВО РЕК БИТОЛА

(Македонски) ОД ЈАНУАРИ ЌЕ СЕ ВКЛУЧИ ВТОР КОТЕЛ ВО ТЕЦ НЕГОТИНО И ТРЕТ БЛОК ВО РЕК БИТОЛА

Teksti nuk është përkthyer akoma në %LANG:,

MË SHUMË

(Македонски) АД ЕСМ ВОВЕДЕ МЕРКИ ЗА ШТЕДЕЊЕ

(Македонски) АД ЕСМ ВОВЕДЕ МЕРКИ ЗА ШТЕДЕЊЕ

Teksti nuk është përkthyer akoma në %LANG:,

MË SHUMË

(Македонски) СРЕДБА КОВАЧЕВСКИ-ГАЛОВЕЈ

(Македонски) СРЕДБА КОВАЧЕВСКИ-ГАЛОВЕЈ

Teksti nuk është përkthyer akoma në %LANG:,

MË SHUMË

ЗАПОЧНА СО ИЗГРАДБА СИСТЕМОТ ЗА ТОПЛИФИКАЦИЈА НА БИТОЛА, МОГИЛА И НОВАЦИ

ЗАПОЧНА СО ИЗГРАДБА СИСТЕМОТ ЗА ТОПЛИФИКАЦИЈА НА БИТОЛА, МОГИЛА И НОВАЦИ

Започна изградбата на системот за топлификација на Битола, Могила и Новаци кој ќе користи топлинска енергија од РЕК Битола. Градежните работи почнаа во кругот на РЕК Битола, односно во непосредна близина на блоковите за производство на електрична енергија. Генералниот директор на АД ЕСМ, м-р Васко Ковачевски, на официјалниот настан по повод изградбата, нагласи дека после 40 години постоење на РЕК Битола и децениско размислување за […]

MË SHUMË