Full 1
Full 2
slide-bager
previous arrow
next arrow

ESM PRODHIMI DITOR

2984 MWh
Hidrocentralet
10353 MWh
Termocentralet
355 MWh
mulli me erë

ELEVATION POINTS OF OHRID LAKE

Minimum elevation point 693,10 m        Maximum elevation point 693,75 m       Today's elevation point 693,37 m

PRODHIMI

KU PRODHOJME DHE SI

HARTA ENERGJETIKE E ESM
TERMOENERGJIJA
ENERGJIA NGA UJI
ENERGJIA NGA ERA

MJEDISI

Të vetëdijshëm për nevojën për të mbrojtur mjedisin, kompania jonë merr të gjitha masat për mbrojtjen e mjedisit.

MË SHUMË

ZHVILLIM DHE INVESTIME

(Македонски) КАПИТАЛНИ ПРОЕКТИ

Teksti nuk është përkthyer akoma në %LANG:,

MË SHUMË
 

QENDRA E SHTYPIT

ФРАНЦУСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ НУДИ ФИНАНСИСКА И ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА ЗА АД ЕСМ ЗА ИНВЕСТИЦИИТЕ ВО ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ

ФРАНЦУСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ НУДИ ФИНАНСИСКА И ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА ЗА АД ЕСМ ЗА ИНВЕСТИЦИИТЕ ВО ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ

Генералниот директор на АД ЕСМ, м-р Васко Ковачевски и директорот за развој и инвестиции, Благој Гајдарџиски се сретнаа со делегација на Француската агенција за развој (AFD). AFD е јавна финансиска институција одговорна за спроведување на развојната и меѓународната солидарна политика на француската влада.   Во Западен Балкан, AFD има задача […]

MË SHUMË
АД ЕСМ ПОТПИША ДОГОВОРИ ЗА ДЕЛОВНО –ТЕХНИЧКА СОРАБОТКА СО БАЛКАН ЕНЕРЏИ ДООЕЛ СКОПЈЕ И СО АД СКОПЈЕ СЕВЕР

АД ЕСМ ПОТПИША ДОГОВОРИ ЗА ДЕЛОВНО –ТЕХНИЧКА СОРАБОТКА СО БАЛКАН ЕНЕРЏИ ДООЕЛ СКОПЈЕ И СО АД СКОПЈЕ СЕВЕР

По донесување Одлука од страна на Владата на Р. Северна Македонија и одобрување на текстот на договорите, АД ЕСМ од 22 јануари 2022г. влезе во привремено управување на Друштвото за производство на топлинска енергија Балкан енерџи ДООЕЛ Скопје и на Друштвото за снабдување со пареа и топла вода АД Скопје […]

MË SHUMË
ShA ESM (CEMV) JAVËN E ARDHSHME ZYRTARISHT DO TË MARRË PËRSIPËR MENAXHIMIN E BEG DHE NGROHTORES SHKUP VERI

ShA ESM (CEMV) JAVËN E ARDHSHME ZYRTARISHT DO TË MARRË PËRSIPËR MENAXHIMIN E BEG DHE NGROHTORES SHKUP VERI

ShA ESM (CEMV) mirëpret masat e ndërmarra nga Qeveria e R. së Maqedonisë së Veriut dhe KRrE-së për tejkalimin e krizës për furnizim me energji elektrike dhe krizës për furnizim me energji termike. ShA ESM (CEMV) vazhdimisht shpreh gatishmëri dhe bashkëpunim me institucionet, dhe gjatë periudhës së kaluar është vënë […]

MË SHUMË