Радио интервју на директорот Ковачевски

Интервју на генералниот директор на АД ЕСМ, м-р Васко Ковачевски, за емисијата АКТУЕЛНО на Македонско радио Радио Скопје.

Теми за разговор беа потпишаните меморандуми за инвестиции во терминалот за течен гас и во гасна електрана во Александропули, Грција, потоа енергетската транзиција и супституцијата на производството на електрична енергија од јаглен во РЕК Битола со други почисти капацитети, ревитализацијата на хидроелектраните, проектите за фотонапонските електрани, и секако, постапката за Чебрен.

ЛИНК ДО ИНТЕРВЈУТО