Нa старите рудници во РЕК Битола, ќе се гради најголемата фотонапонска електрана во Европа, вели во интервју за Тера ТB, генералниот директор на ЕСМ, Васко Ковачевски

Ковачевски зборува и за енергетската состојба, за проекциите за новата цена на струјата, за домашното производство, како и за проектот Топлификација и инвестициите во РЕК Битола.

Линк до интервјуто: https://www.youtube.com/watch?v=Lsglun3jAVQ