(ВИДЕО) КОВАЧЕВСКИ: АД ЕСМ ВОДИ 12 ПРОЕКТИ ЗА ИНВЕСТИЦИИ

АД ЕСМ презеде обврска за инвестирање во 12 проекти, а во исто време се справуваме со енергетската криза, изјави генералниот директор на АД ЕСМ, м-р Васко Ковачевски на енергетскиот форум МЕФ 2022. Обезбедуваме електрична енергија, и паралелно работиме на тоа енергетската транзиција да биде и брза и праведна, рече директорот Ковачевски.